Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kečara

Guru Josef Studený, žák a nástupce Květoslava Minaříka, považoval vydání Mistrovy autobiografie za zcela klíčové pro pochopení významu jeho osoby a nauky, a proto Kečaru vydal v nákladu 5000 ks mimo ediční plán Canopusu již v roce 1992 dle kopie strojopisu, jak jej obdržel od svého gurua Květoslava. Tuto redakčně neupravenou Kečaru s obálkou od Josefa Studeného je možno ještě objednat emailem na js7@atlas.cz

 

 

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Re: KEČARA

(Karel.C, 3. 7. 2020 20:18)

Buď zdráv Zdeňku
Děkuji za všechny, kteří se chystají knihu koupit i za všechny ostatní, kterým byla dána alespoň šance.
Jak píšeš, existují teď dvě knihy tohoto názvu, což je jistě matoucí především pro člověka, který nezná pozadí proběhlých událostí, a který by se chtěl o Květoslavu Minaříkovi něco dovědět, potažmo o jeho díle a nauce a pojal například předsevzetí, že takové učení bude následovat.
Píšeš, že se člověk nestačí divit. Patrně poukazuješ na rozdíly mezi těmito publikacemi, ale já bych si z toho zase tak mnoho nedělal, i když bych ocenil, kdyby existovala jenom jedna.
Věc se má dle mého názoru tak, že je hlavní, aby se všichni pokud možno dověděli, že zde byla velká bytost, která po sobě zanechala nejen výjimečné literární / duchovní dílo, ale i svého nástupce Josefa Studeného a dále žáky, kteří se snaží dosáhnout poznání a osvobození dle jejich instrukcí. Pak už je stejně na každém zvlášť, jak se úkolu zhostí.
Je to síto hned na začátku. Buďto někdo uzná Josefa Studeného jako člena Bělostné dynastie školy Kagjüpů (mimochodem zatím posledního) a pak jej z plagiátorství jako bytost tak podlého činu neschopnou, podezírat nebude a nebo jej neuzná a pak si může koupit jaké vydání Kečary chce a jeho cesty se budou ubírat dle všeobecných zákonitostí. V tomto a vlastně ve všem čitatelům a následovníkům musíme nechat svobodnou volbu, neboť i my nechceme být ve svých volbách utlačováni.
Nic méně děkuji za možnost snadného pořízení publikace, s přátelským pozdravem
Karel

Kecara

(Marcel, 2. 2. 2022 20:45)

Brý den,

Na netu jsem kdysi někde zaregistroval informaci, že mnich, o kterém se píše v knize Kečara, že se vtělil do K.M., byl Marpa. Je to tak uvedeno i ve vydání od J.S., či je tato informace přímo od samotného K.M ?

Díky

Re: Kecara

(Patrik, 3. 2. 2022 8:51)

Dobrý den,

V Kečaře ( Nemojov, 1992 ) v poslední kap. - Poznámka vydavatele, str. 177. se píše.

Mistr Květoslav Minařík byl tulku (znovuvtělení) Marpův, který byl zakladatelem této školy a stal se pátým členem dynastie guruů hned po Milarepovi.

Re: Foto

(Robert, 8. 9. 2020 18:16)

Dobrý večer,
tento dotaz by měl spíše směřovat na vydavatelství Canopus, jenž tyto materiály má v držení a vlastní k nim autorská práva... :)
S pozdravem Robert

Kečara - porovnání vydavatelů

(Zdeněk, 16. 7. 2020 18:12)

Dobrý den.
Kdo by měl zájem, může se podívat na porovnání dvou vydavatelů KEČARY.
1.část:
https://www.pdfhost.net/index.php?Action=Download&File=d05ee20ef07571eb9fa359656f40a222
2.část:
https://www.pdfhost.net/index.php?Action=Download&File=5cf75fdccca8faf4e154ef513fc3dde4

nebo obě části najednou na adrese: js7@atlas.cz
Mějte se náramně. Zdeněk

 

 


Archiv

Kalendář
<< duben / 2024 >>


Statistiky

Online: 2
Celkem: 416311
Měsíc: 4511
Den: 173